A siker 6 szabálya (AS)

Üdvözlet mindenkinek/bárkinek!


Rég volt már új bejegyzés, vizsgaidőszak és miegymás tőlem is megvonta az olyan luxus dolgokat mint szabadidő, alvás... De mostanra rendeződtek a dolgok így ismét jelentkezem.
Így a vizsgákat sikeresen letudva latolgatom, hogy vajon a következők, hogy fognak menni, mi kell a sikerhez. Eszembe jutott számtalan módszer, trükk és fortély, ami segíthet abban, hogy következő félévekben hatékonyabban tanuljak vagy dolgozzak. Persze, hogy megtaláljam a saját módszerem, mélyreható és részletes kitekintést kellett tennem, hogy "a nagyok" ezt hogyan csinálták. Arnold Schwarzenegger neve talán mindenkinek ismerős... (testépítő -> színész -> kormányzó -> színész/előadó) ő fogalmazta meg a sikerének hat kulcsát, ami szerinte elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki a csúcsra érjen. Nos ez a hat szabály engem is megfogott, noha mindet nem tudom befogadni, de néhányat mindenképpen szeretnék beépíteni a saját módszerembe. Egyszerű szabályok, talán csak az értelmezésüktől és a kivitelezésüktől hatásosabbak mint másoké. (talán)

Jöjjenek a titkok:

I. szabály: Bízz magadban
 Bízz magadban, tudd, hogy mit akarsz csinálni és ehhez mélyre kell ásnod magadban. Meg kell kérdezned magadtól, hogy ki akarsz lenni. Nem MI, hanem KI! Nem arra gondolok, hogy ki mit javasol, hanem, hogy te mit akarsz és mit szeretnél, ami boldoggá tesz tűnjön bármennyire is őrültségnek. Nem tudsz olyan célért küzdeni teljes erőbedobással ami nem is igazán a tiéd.


II. szabály: Hágd át a szabályokat
Az életben rengeteg szabályunk van. Ahhoz, hogy érvényesülj le kell rombolnod ezeket a szabályokat. NE szegd meg a törvényeket, de döntsd le a saját korlátaidat. Nem lehetsz kiemelkedő vagy egyedi ha a saját korlátaidat nem feszegeted és nem törlöd el. Mi értelme ezen a földön élnünk, ha minden amit szeretnénk egy kerítés túl oldalán van, de mi nem vagyunk képesek áttörni és magunkhoz venni? Ha túl jó kisfiú vagy nem érheted el a sikert. Ha a kis dobozodon belül maradsz, olyan leszel mint mindenki más. Eltűnsz a tömegben.

III. szabály: Ne félj a bukástól
Bármikor elbukhatsz. Benne van a pakliban, hogy nem sikerül, mert nem nyerhetsz mindig. De NE félj meghozni a döntéseket. Ha félsz a kudarctól soha nem tudsz beleadni mindent. A félelem csak béklyó a lábaidon, ami meggátol mindenben. Ha félsz nem haladsz, megbénulsz és lemaradsz és senki nem fog a hátára kapni és téged is cipelni, mert ez nem az ő dolga.(tapasztalat) Bele kell adnod mindent mert hiszel magadban és a víziódban, tudod, hogy ez a legjobb dolog amit tehetsz és eljön a siker. Ne félj.

IV. szabály: Ne hallgass a rosszakarókra
Nem csak azokra gondolok itt akik azt akarják, hogy elbukj és szurkolnak a sikertelenségedért. (lesznek ilyenek, lesznek irigyeid) Főként arra vonatkozik amikor mindenki csak lebeszélni akar. Ne hallgass rájuk, ne fogjon vissza az, hogy más nem csinálná a helyedben. Nincs a helyedben és ez így jó, mert te meg fogod csinálni amit ő nem. A legjobb mikor azért akarnak lebeszélni valamiről, mert az még senki nem csinált... Hát jó! Ez még egy ok, hogy megcsináljam és én leszek az első aki megcsinálta. Nem befolyásolhatnak mások, ne hallgass a nemre. Hallgass magadra, "igen, én megtudom csinálni". Nem is elég ha nem hallgatsz rájuk, ne törődj velük, kerüld el őket, kerüld el a negatív embereket NINCS rájuk szükséged!

V. szabály: Dolgozd ki a beled
Talán a legfontosabb szabály. E nélkül egyik sem működik. Mozgass meg minden követ, nem lehet kifogásod a fáradtság. Mohammed Ali a hetvenes évek egyik élsportolója válaszolta azt egy az edzésmódját tudakoló kérdésre, hogy nem tudja hány felülést csinál mert csak akkor számolja, ha már fáj, mert az számít igazán, az az igazi edzés. Így lett bajnok. Fájdalom nélkül nincs növekedés. Áldozatokat kell, hoznod a fejlődés érdekében. Amíg te 9órát alszol már 6 vagy 7 órával is ugyan úgy megvan és neki több ideje marad dolgozni. Aludj gyorsabban! Amíg hülyülsz és bulizol, más tanul és dolgozik, okosabb lesz és nyer. Ebben a pillanatban is. Nem azt mondom, hogy csupán a négy fal között élj magadnak és a céljaidnak, de a szórakozás ne kerüljön soha előrébb mint a munka. Egyszerűen tenni kell azért amit el akarsz érni.

VI. szabály: Mindig adj vissza valamit
Fontos, hogy bármit sodort eléd az élet, bármin mentél keresztül, valamit mindig adj vissza. Adj vissza valamit a közösségnek, az országodnak, a családodnak vagy a támogatóidnak. Visszafordulva az emberekhez, segíteni nekik, nagyobb elégedettséggel tölthet el mint bármi az előtt. Ez igazából a hála és köszönet kifejezése. Nem kell, hogy eget rengető nagy dolog legyen, de tegyél valamit. Valamit édesanyádért aki felnevelt, a testvéredért akire mindig számíthattál, a társadért aki elvisel és veled van jóban rosszban.

"Nem mászhatod meg a siker hegyét, amíg zsebre dugod a kezed."
Összefoglalva a lényeg talán csak annyi, hogy: Tudd meg MAGADTÓL, hogy mi tesz boldoggá, tegyél meg érte mindent ami tőled telik, ne félj attól, hogy nem sikerül legfeljebb újra kezded, hagyd a negatív embereket, csak dolgozz keményen a saját szabályaid szerint és nem felejts el köszönetet mondani és hálát adni.
Talán vizsgák előtt sokaknak többet segített volna ez, de így a következőre lehet majd nagy segítséggel. Remélem világos, hogy nem azt mondom, csináljátok így, mert ez jó. Csak gondold végig, ez érvényes az egész élere, segíthet, de ha nincsenek gondjaid oszd meg te is mindenkivel a mikéntjét.
ViszlátSzevasz! csak előre