Álmok

Mindenkinek vannak álmai, mindenki álmodozik valamiről, hogy majd lesz valamilyen ami most még lehetetlennek tűnik, csinál valamit amire most képtelen, lesz valakije aki mellett azt fogja érezni, hogy eddig csak ő hiányzott. Az álmokban az a jó, hogy lehetnek a valóságtól bármennyire elrugaszkodottak vagy teljesen hétköznapiak, ha a megfelelő irányba cselekszünk és ezeket a célokat tartjuk szem előtt megvalósíthatóak. Példa: Ha meg akarom mászni a Mont Blanc-ot, először megtanulok hegyet mászni, megmászok néhány kisebb hegyet, hogy tapasztalatot szerezzek és utána megyek a Mont Blanc-ra. Ha egyenest neki rohannék jó eséllyel, fűbe azaz hóba harapnék.
Az álmokat gyakran nevezzük céloknak, vágyaknak, kívánságnak, de a lényeg ugyan az szeretnék/kell valami és azért hajlandó vagyok dolgokat tenni. Még ahhoz is, hogy óriási szerencsével lottót nyerj ki kell töltened a szelvényt, akár többször is, mert hiába akarod nagyon, ha nem játszol nem is nyersz. Ha jó állást akarsz, tanulj keményen az egyetemen/főiskolán és tűnj ki, ha meghúzod magad és csak azt teszed meg ami feltétlen muszáj elveszel a tömegben és miért venne fel valaki olyat aki 1 a 1000ből ha felvehet valaki olyat aki 1 a 10ből. Néha a kemény munka, olykor  a jó helyezkedés is elég, hogy közelebb kerüljünk a célunkhoz.
Az éjszakai álmaink is kötődnek ahhoz, hogy mit szeretnénk? Nyilván a kettő nem áll messze egymástól, de nem minden esetben ugyan az. Például bizonyos álmok üzeneteket hordoznak, nem szó szerint kell venni őket, hanem egy másodlagos jelentésüket megfejteni, amit az álmos könyvek rejtenek. Példa: Ha saját haláloddal álmodsz, az nem azt jelenti, hogy a vasúti síneken a kocsiban fogsz összenyomódni és halálra égni (like me), hanem azt, hogy messze még a nagy nap. Minél többször halálozol el álmodban, annál hosszabb élet vár rád (én halhatatlan vagyok).
Vannak olyan álmok is amik, azért majdnem pontosan ugyan úgy meg is történnek a valóságban ahogy éjjel a fejünkben, innen a sok "de ja vu". Felvetődik a kérdés, hogy olyan éjszakai álom esetén mi a helyzet, amire nem találunk megfejtett üzenetet és az esetleges bekövetkezése, finoman szólva nagyon meglepne? Állunk elébe? Nem kell vele foglalkozni? Esetlegesen, mélyen a tudat alattinkban ezt akarjuk és így tűzünk ki új célt az élet egyik területén? Talán jobb nem törődni vele, amíg nem lesz világosabb. Az álmok könnyen összetörhetnek, ha más személyhez fűződnek... elég ha a másik személy nem veled álmodik... De miért álmodunk olyat aminek a bekövetkezésétől tartunk, vagy úgy érezzük többet vesztenénk vele mint amit használna? Hmmm...