Mi van a hátizsákodban?

upintheair1121_1412002895.jpg_1100x540

Jó napot mindenki/bárki!

Sok filmben, vannak olyan gondolatok, mozzanatok, jelenetek amik elgondolkodtatnak. De az Egek ura (Up in the air) című film, hátizsákos filozófiája, újra és újra elgondolkoztat mindegy hányszor nézem meg. Mit akar mondani? Mennyire igaz? Persze saját gondolataimmal is kibővítettem és kellő részeit magamévá tettem, főbb kérdéseit magamnak is feltettem és megválaszoltam. Szeretném ezt a félig meddig már saját "filozófiát" megosztani és ezzel téged/titeket is elgondolkodtatni kicsit...

 

Mennyit nyom az életed? Képzeld el, hogy 1 hátizsákot cipelsz. Érezd a pántokat a válladon. Érzed már? Remek. Most pakolj bele, mindent amiből az életed áll és fontos neked. Kezd az apró dolgokkal, a fiókodból vagy a szekrényről. Képek, csecsebecsék, szuvenírek, ékszerek bármi, érezd ahogy növekszik a táska súlya. Jöhetnek a nagyobb dolgok, ruhák, számítógép, telefon, bármilyen kütyüd vagy a tv. A zsák nehezedik, de még csak most jönnek a nagyobb dolgok. Az asztalod, ágyad, kocsid, vagy az otthonod, legyen az padlásszoba vagy menő albérlet... Tömd bele mind a zsákba. Most indulj el... :) Nehéz igaz? Ezt csinálod napról napra, megpakolod magad, szinte mozdulni sem bírsz, mert mind ezt cipeled magaddal. Az élet a változatosság és a változatossághoz mozogni kell, ezért felgyújtom ezt a zsákot! Mit veszel ki? Képeket? Kép annak kell aki nem tud emlékezni. A kis kütyüidet? Bármelyik boltban kapsz másikat, nem kell hozzá ragaszkodni. Épp ezért még egy kis benzin és had égjen az egész. Képzeld el, hogy holnapra már nincs semmid, felpezsdít igaz? :)

Most egy kicsit nehezebb lesz figyelj jól! Új hátizsákod van, de most emberekkel pakolod meg. Kezd a távoli ismerősökkel, barátok barátai, kollégák/évfolyam társak. Ez után jöhetnek akikre féltett titkokat bízol legjobb barátok, rokonok, kereszt szülők, aztán a testvéred és a szüleid. Végül a feleséged, a férjed, barátod, barátnőd, gyerekeid. Tedd őket a zsákba. :) Nyugi, ezt a zsákot nem gyújtjuk meg. :) Csak érezd a súlyát, nincs mese az emberi kapcsolatok az életed legnehezebb elemei. Érzed ahogy a pánt vágja a vállad? Viták, veszekedések, titkok és kompromisszumok.
Neked megéri ezeket cipelni? Némely állatok szimbiózisban élnek, egy életen át cipelik a másikat egymásra utalva. Ilyenek a fákon a gombák vagy a monogám hattyúk.
Vagy te egészen más vagy és leteszed a zsákot? Ha lassan élsz, gyorsan halsz meg, mivel te nem vagy hattyú. A mozgás az életed, egy cápa vagy.

Mit választasz? Hattyú vagy cápa? A család és nyugalmas élet, biztonság kell vagy az állandó pörgés és szabadság?

Csak előre! Viszlát Szevasz! :)